Komu ryba, komu zdrowie

Komu ryba, komu zdrowie

Ryba posiada w sobie kwasy omega 3, które działają doskonale na cały organizm. Przede wszystkim dla osób odchudzających się, sprawnie odżywiają struktury funkcjonowania układu pokarmowego. Dodatkowo ryby są niskokaloryczne. Osoby, które w swoim jadłospisie maja duża ilość ryb są zdecydowanie zdrowsze od pozostałych osób. Ciekawa była kampania, zastosowana przede wszystkich w środkach transportu komunikacji miejskiej, w której były zamieszczane były co tydzień inne ryby, wraz z ulotkami o sposobie jej przygotowania i korzyściach dla zdrowia. Jednak to nie wszystko. Przede wszystkim jedzenie ryb wydłuża życie. Można to stwierdzić na podstawie Szwedów czy Norwegów, którzy bardzo obficie spożywają duże ilości ryb. Kwasy omega 3 można również bez problemu spożywać w kapsułkach jednak to nie jest tak korzystne i tak szybko przyswajalne w porównaniu do jedzenia jej w naturalnej postaci. Nie zmienia to jednak faktu, ze dieta musi być prawidłowo zbilansowana, a w konsekwencji oprócz ryb powinna zawierać duża ilość warzyw, owoców i zbóż. Ryba powinna być bogata w kwasy tłuszczowe jednak najważniejsze jest to żeby nie utraciła tego wszystkiego w wyniku nieodpowiedniego przygotowaniu. Ponieważ przez to może utracić swoje wartościowe składniki, leżeli usmażymy go w grubym tłuszczu. Starajmy się ja przygotować przede wszystkim gotując na parze z dodatkiem warzyw. Będzie to niezwykle zdrowa jakże wartościowy posiłek. Cena ryb jest rożna, w zależności od regionu, w którym aktualnie mieszkamy. Wiadomo, nad morzem i wielkim akwenami wodnymi dostaniemy rybę za najniższa cenne, ponieważ są dodatkowo pokrywane ceny transportu.