Czekolada jako hormon szczęścia

Czekolada jako hormon szczęścia

Jesteśmy na diecie ale nie rezygnujmy z czekolady, ponieważ to ona odchudza. Oczywiście zwartość kakao powinna wynosić przynajmniej 70 procent i powinna być gorzka, ale cóż to wlanie czekolad. Czekolada posiada w sobie ogromne ilości magnezu dzięki temu nie mamy ochoty już na słodycze. Czekolada jest dobrem rzadkim i wysoko cennym. Posiada w sobie wiele właściwości. Jednak to nie wszystkie możliwość. Możemy doskonale za pocą czekolady przyrządzić czekoladę na gorąco. Wystarczy ja rozpuścić nad parą. A następnie przelecą do ciepłego mleka i zagotować. Zdecydowanie to ułatwi nam pokusy na słodkie, bo w końcu tego sobie nie odmawiamy. Dieta nie musimy być pełna wyrzeczeń, należy znaleźć duża ilość zamienników, po to aby łatwiej ja przetrwać. Taki napój czekoladowy jest bardzo wartościowy i smakuje prawie tak samo jak tradycyjna i pełna kalorii czekolada. Również można dodać rozkruszona czekoladę do jogurtu naturalnego. W ten sposób stworzymy deser straciatela. Dodatkowo. Możemy dodać ja i potraktować ja nad owsianka. Czekolada, to jest dobra wielu możliwościach zestopniowania. Spróbujmy zaznaczyć ze racjonalne żywienie prowadzi do sukcesu, a nie jedzenie niczego i odmawianie sobie przyjemności na poczet przyszłych korzyści. Zastanówmy się czy po schudnięciu nie będziemy jeść czekolady? Wątpię, ze nie. Należy ja przyjmować w małych dawkach każdego dnia. Lepiej zjeść 25 gram czekolady zamiast tortu czekoladowego z dodatkowa wisienka. Bądź lepiej zjeść to sobie zamiast wypicia pół piwa. Możemy zjeść w zamian tego czekoladę z jedna lampka wina. Taka mała przyjemność jeszcze nikomu nie zaszkodziła.